martes, 9 de junio de 2015

EINES DE TALL

LES TISSORES

Per la seva utilització i per el material que hem de tallar:
  • D'electricista.
  • De planxa.
  • De paper.
Per la llargada en mil·límetres.

Normes d'ús:
  • En cas de planxa, s'ha de marcar previament el camí.
  • En cas de pelar un cable, hem d'evitar malmetre el tall.
  • No s'han de tallar materials més durs que la tissora.
  • El mànec ha de ser aïllant.
LA SERRA D'ARQUET

Elecció de la fulla:

Depén del material que es vol tallar.

Material            |        Gruix de les dents       |         Dents/cm            |   Dents/polzada  |
Metall tou           |              Gran gruix               |               6-9                 |            14-22         |
Metall dur           |               Poc gruix                |              9-13                |            22-31        |

Tècniques bàsiques per serrar a mà:

  • Posició correcta de l'operari.
  • Cal mantenir l'angle correcte a l'inici del tall.
  • Cal serrar en el mateix sentit.
  • Cal empenyer en el sentit del tall.
  • Les dents han de mirar cap al devant.
  • S'ha d'utilitzar tota la longitud de la fulla.
  • La velocitat ha de ser constant i no massa ràpida (40-60 curses/min.)
Altres tipus de serra:

    Resultado de imagen de xerrac de beina
  • Serra de marqueteria.
  • Xerrac.
  • Xerrac de punta.
  • Xerrac de beina.
  • Xerrac de xapa.
  • Serra de bastidor.
  • Serra circular.
  • Serra de cinta.
  • Serra de vogir.

Elecció de la serra de vogir:

  • Per la potencia consumida.
  • Per a la inclinació del tall en º.
  • Per a la profunditat del tall en mm.
Normes d'ús de la serra de vogir:

  • Només per fusta, metall i plàstic.
  • Per serrar fusta s'ha de colocar una fusta a sota.
  • És de gran utilitat per retallar peces complicades.
  • Cal no forçar la serra.
LES ALICATES DE TALL

    Resultado de imagen de alicates de corte frontal
  • Alicates per pelar fils.
  • Alicates de tall frontal.
  • Alicates de tall lateral.
  • Alicates per a terminals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario